27 oktober 2012
15:30

Almunge IK

Referat: Midas IBK - Almunge IK

Tredje matchen i rad som vi vänder underläge till vinst. En bragdmatch inte bara för att vi vänder utan också att vi spelar med tre backar i en hel period samt dödar ett 3 mot 5 läge. Vilken moral vi fått i laget. Vi ger ALDRIG upp. Vi visste på förhand hur Almunge skulle spela så därför kunde vi koncentrera oss helt på vårat eget spel. Matchen kunde ha börjat betydligt trevligare. Skada på Daniel tidigt och tvingas spela på 3 backar. Dom tar ledningen med 2-0 i fjärde minuten innan vi börjar vakna. Anton K reducerar i sjätte minuten. Vi börjar skapa mer och mer genom att störa deras backar högt i banan. De har turen på sin sida och gör 3-1 19.52.
Period 2 är det till stor del ställningskrig men till våran fördel. Jani går ner på backen efter avtjänat personligt straff och gör det ypperligt. Vi nöter oss in i matchen. Vi vinner perioden med 2-1 med Jani och Oskar som målgörare.
I tredje perionden nöter vi på och Robin kvitterar till 4-4 8.57.
13.39 tar vi ledningen för första gången genom ett konstmål av Jonne. Nu är Almunge stressade och tar en utvisning som vi utnyttjar, 6-4. De reducerar turligt på en straff i sjuttonde minuten. Lagen tar sedan var sin TO.
Acke, som gör en storstilad comeback, punkterar hela Almunge med omnejd med TVÅ mål i öppen kasse.
Vi vinner tredje med 5-1!
Alla är delaktiga till denna bragd men jag vill ändå ge en extra eloge till Samuel och Ingo.